Over ons

Met meer dan 50 jaar ervaring is Eurofins Clinical Diagnostics een bevoorrechte partner van veel artsen in het kader van klinische diagnostiek. Het labo is gevestigd in Kortrijk, is ISO 15189 geaccrediteerd (Nr. 063-MED) en actief binnen de verschillende domeinen van de klinische biologie: hematologie, stolling, scheikunde, immunologie, serologie, microbiologie, virologie en moleculaire biologie.

Uw partner in medische diagnostiek

Door de wetenschappelijke en financiële steun van Eurofins zal Eurofins Clinical Diagnostics meer dan ooit kunnen verder groeien en investeren in nieuwe labotechnieken, personeel en informaticatoepassingen. Door de snelle evolutie van de medische sector, de digitalisering, de exponentieel groeiende informatiestromen, de nieuwe GDPR-regelgeving, de komst van genetische diagnostiek en bedside testing, zijn aanzienlijke inspanningen nodig die als onafhankelijk kleiner labo binnen de sector moeilijker te dragen werden.

Expertise, flexibel en betrouwbaar

Reeds vanaf het begin investeert Eurofins Clinical Diagnostics in kwaliteit volgens de internationale standaarden. Het labo is ISO 15189 geaccrediteerd (Nr. 063-MED). Deze kwaliteitsnorm is van groot belang en stelt blijvende hoge eisen aan het laboratorium en haar medewerkers. Onze medewerkers worden voortdurend bijgeschoold en dit zowel op wetenschappelijk als op technologisch vlak.

De analyses worden uitgevoerd door erkende medisch laboratoriumtechnologen. De eindverantwoordelijkheid voor kwaliteit en interpretatie ligt bij de klinisch biologen. Zij staan steeds voor u klaar met professioneel advies voor interpretaties en diagnoses. Eurofins Clinical Diagnostics biedt je steeds ondersteuning op maat.

Het laboratorium biedt je een flexibele dienstverlening. Zo halen onze koeriers stalen op naargelang je wensen en na telefonische oproep ook ’s avonds.

Tarieven

Het laboratorium hanteert de officiële tarieven van het RIZIV. Er worden geen supplementen of administratieve kosten aangerekend aan patiënten.

Wereldwijd kennisnetwerk

Historie

 • Vrouw achter microscoop

  Klinisch Laboratorium Van Poucke opgericht door Xavier Van Poucke

  Het Klinisch Laboratorium Van Poucke werd opgericht in het jaar 1970 door klinisch bioloog Xavier Van Poucke als onderafdeling van de Crocodile nv. Het labo was gevestigd te Kortrijk, Grote Markt 5. Omwille van uitbreiding en plaatsgebrek verhuisde op 1 oktober 1992 het laboratorium naar de Engelse Wandeling 7, 8500 Kortrijk.

 • Gilles- Martin- Eurofins

  Eurofins opgericht door Gilles Martin

  Eurofins Scientific ofwel Group werd opgericht door Gilles Martin toen hij de rechten kocht op de SNIF-NMR®-technologie van de Universiteit van Nantes. Zijn ouders waren hoogleraar aan de Universiteit en hadden deze methode onderzocht en ontwikkeld. De SNIF-NMR® is een analyse methode waarmee de oorsprong en zuiverheid van verschillende soorten voedsel- en drinkmonsters kan worden vastgesteld.

 • Olivier Van Poucke komt als zaakvoerder het team versterken

  Apotheker klinisch bioloog Olivier Van Poucke komt als zaakvoerder het team versterken.

 • Laboratorium wordt geaccrediteerd door Belac

  Het laboratorium wordt geaccrediteerd door Belac (Nr. 063-MED).

 • medewerker NMDL LCPl

  Eurofins Scientific nieuwe aandeelhouder van klinisch Laboratorium Van Poucke

  Op 2 februari 2018 werd de firma Eurofins Scientific de nieuwe aandeelhouder van het klinisch Laboratorium Van Poucke. Het labo in Kortrijk is het eerste medische laboratorium van de groep in België. Labo Van Poucke is voor Eurofins een belangrijke strategische partner en centrale locatie in de uitbouw van haar activiteiten inzake klinische biologie in België.

 • Hoog volume aan afnamepunten voor PCR-testen geopend

  Eurofins Clinical Diagnostics was één van de laboratoria die tijdens de coronacrisis een hoog volume aan afnamepunten oprichtte om te testen op het coronavirus. Met behulp van de laatste technologische ontwikkelingen, kunnen wij tot 50.000 testen in korte tijd analyseren. Het laboratorium werkt voor verschillende projecten samen met de overheid in de strijd tegen corona.