Afspraak maken voor afname ogtt

Glucose is een suiker die veelvuldig in onze voeding voorkomt. Deze test gaat na hoe jouw lichaam reageert op de inname van een bepaalde hoeveelheid suiker. Aan de hand van de bekomen resultaten zal jouw arts oordelen of je een normale, een verstoorde of een ernstig verstoorde glucosestofwisseling hebt.

Hoe verloopt de test?

Met een glucose tolerantietest wordt op verschillende tijdstippen onderzocht wat er met jouw glucosegehalte gebeurt na inname van een suikerhoudend drankje. De eerste bloedafname wordt uitgevoerd terwijl je nuchter bent. Direct daarna neem je het drankje die je binnen de 5 minuten moet opdrinken. Na 2u wordt opnieuw een bloedafname uitgevoerd.

Tijdens de test is lichamelijke inspanning, eten, drinken, gebruik van kauwgom of roken niet toegestaan. Water en ongezoete dranken zijn wel toegelaten Je mag rustig iets lezen in onze comfortabele zetel of gebruik maken van onze internetverbinding .

Hoe kan je je best voorbereiden op deze test?

De dag waarop de test wordt uitgevoerd dien je nuchter te zijn. Je zorgt ervoor dat je 8 tot 12u voor de test niet eet of drinkt.

Voor het maken van een afspraak voor een OGTT, kunt u telefonisch contact met ons opnemen via ons algemene telefoonnummer: 056 – 258 401.